Povestea mea

Mihaela Preda

Bun găsit!

Mă numesc Mihaela Preda și sunt psiholog. Mă bucur că ai poposit pe site-ul meu care sper sa fie o resursa valoroasa pentru tine.
Viața mea a avut o cotitură intrând în lumea psihologiei acum câțiva ani când m-am oprit din agitația vieții și m-am uitat pur și simplu în interiorul meu, spre inimă. Această introspecție a declanșat un lung proces al dezvoltării mele, al schimbării celei ce am fost vreme de 45 de ani în cea care sunt acum. M-am redescoperit ca femeie, am început să-mi dau voie, să ies din corsetul regulilor rigide care ne incătușează. Efectul schimbării a fost căldura pe care o dăruiesc. Și, nu în ultimul rând, zâmbetul pe care l-am redescoperit. Cea mai fină și prețioasă bijuterie a unei femei. Dar și a unui bărbat.

Astăzi, ofer suport celor care simt că au nevoie de mâna mea de ajutor. Fie că este vorba de o evaluare clinică, fie că vom strabate drumul consilierii psihologice sau al dezvoltării personale, fie ca vom găsi calea profesională adecvată ție, fie că vom învăța lucruri noi împreună, vom face toate acestea umăr lângă umăr, cu bucurie și liniște. Primesc nenumărate mesaje de la femei si barbati lipsiti de energie, dezamagiti, în relația cu partenerul de viață, cu copiii sau cu colegii de serviciu. Consilierea psihologică pe care o desfășurăm ajută le regăsirea stării de bine, la reașezarea relațiilor pe noi poziții, mai bune și mai adecvate.

Adolescenții care mi se adresează primesc suportul de care au nevoie în relația cu părinții, educatorii și prietenii sau investigăm împreună drumul profesional propice lor. Parcurgem calea autocunoașterii, a devoalării resurselor pe care fiecare le are la dispoziție, nevalorificate încă.

Suportul bolnavilor oncologici sau a familiilor acestora este o altă activitate pe care o desfășor. Este de necontestat demersul psihologic în astfel de situații, demers care la noi în țară este încă ignorat, dar pe care eu doresc să-l ofer oricărui om care are nevoie.

La atelierele pe care le organizez dăruiesc din suflet cunoștințele mele în ceea ce privește legătura psihic – corp, situațiile traumatice din viață, relaxarea ca mijloc de terapie aflat la îndemâna oricui, împărtășesc informații despre parcurgerea drumului către profesia de psiholog și încă multe altele.

Am în plan dezvoltarea unui centru de psihologie cu colaboratori de toate vârstele, energici și motivați, centru care să fie o sursă de bine și frumos pentru noi toți.
Dacă simți că te pot ajuta, privește-mă ca pe resursa de lângă tine!

Pregatire profesionala

01/10-2015 – prezent

Curs de formare in psihoterapie ericksoniana in abordarea copilului, cuplului si familiei; Curs de formare in hipnoza clinica si terapie ericksoniana

Master Psihodiagnoza clinica si consiliere psihologica, Universitatea Ecologică București, București (România)


01/10/2012–24/06/2015

Licență Psihologie

Universitatea Ecologică București, București (România)


12/11/2014–17/11/2014
Curs de formare ”Formator”

S.C. Smart Expert Edu Solutions S.R.L., București (România)


20/09/2014 – 28/09/2014
Curs de formare ”Consilier dezvoltare personală”

Picon Trading Center, București (România)


26/03/2014–30/03/2014
Program NLP Professional Modulul ”Intensiv”

Modulul “Intensiv” din programul “NLP Professional” pentru formare în Coaching & NLPt al Asociației NLP Professional – Mind Master Creative în colaborare cu Austrian Training Center for NLP/NLPt, București (România)


26/09/2013–27/09/2013
Program NLP Professional Modulul ”Start”

Modulul “Start” din programul “NLP Professional” pentru formare în Coaching & NLPt al Asociației NLP Professional – Mind Master, Bucuresti (Romania)


01/11/2012–20/06/2013
Curs de formare în Psiho-oncologie

COPSI, Universita Politecnica delle Marche, Semper Onlus, Patronatul Medicinei Integrative, FPSE-Universitatea din București, Associazione Assform, București (România)

Credite COPSI: 96

Cursuri:

09 aprilie 2016 – Curs “Consiliere de cuplu – curs practic” – Confident Training & Consulting

24 mai 2014 – Curs Psihosexologie “Psihoterapia tulburărilor de dinamică sexuală” – Cabinet de psihologie Elena Cozma

25 ian 2014 – Workshop “Relaționare și comunicare eficiente” – Cabinet de psihologie Elena Cozma

03 nov 2013 – Curs “Teste proiective de desen” – Cabinet de psihologie Elena Cozma

18 mai 2013 – Workshop “Evaluarea psihologică a copilului prin metode non-formale” – Cabinet de psihologie Iulia Păsărin

Aparitii media

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Metode de educație și disciplină” – 11 martie 2016

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Empatia” – 31 martie 2016

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Singurătatea” – 05 mai 2016

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Cum să-ți iubești copilul” – 07 iulie 2016

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Părinți dispuși la schimbare” – 24 ian 2017

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Părinți dependenți de copii” – 02 februarie 2017

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – “Relația cu părintele vârstnic” – 12 aprilie 2017

Speranta TV – Emisiunea “Educatie Pentru viață” – “Cum îi învățăm generozitatea pe copii” – 20 aprilie 2017

Speranta TV – Emisiunea “Educatie Pentru viață” – “Cum îi limitezi copilului timpul în fața ecranelor” – 7 iunie 2017

Speranta TV – Emisiunea “Educatie Pentru viață” – “Gemenii și copiii de vârste diferite” – 20 august 2017

Speranta TV – Emisiunea “Educatie Pentru viață” – “Sentimentele bărbaților” – 21 septembrie 2017

Speranta TV – Emisiunea “Educatie Pentru viață” – “Conectarea emoțională a partenerilor” – 12 octombrie 2017

Speranta TV – Emisiunea “Educatie Pentru viață” – ” Abuzul emotional” – 05 decembrie 2017

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”De ce ținem la aparențe” – 11 ianuarie 2018

Speranța TV – Emisiunea ”Educație pentru viață” – ”Asertivitatea” – 20 martie 2018

Speranța TV – Emisiunea “Educație pentru viață” – “Cum să fim mai îngăduitori în relații” – 3 Mai 2018

A fi psiholog

Etica si deontologie

Profesia de psiholog cu drept de libera practica este o profesie liberala, reglementata prin Legea 213/2014 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica. Astfel, psihologul cu drept de libera practica desfasoara urmatoarele tipuri de activitati:

  • studiul comportamentului uman si al proceselor mentale
  • elaborarea si aplicarea de teste pentru masurarea inteligentei, abilitatilor, aptitudinilor si a altor caracteristici umane
  • consilierea scolara si vocationala
  • acordarea asistentei psihologice in forma consilierii psihologice si psihoterapiei
  • interpretarea datelor obtinute si elaborarea recomandarilor necesare.

Etica profesionala recomanda respectarea articolelor si principiilor din Codul Deontologic al profesiei de psiholog cu drept de libera practica, precum si specificatiile prevazute in Codul de Procedura Disciplinara.

Testimoniale

Am cunoscut-o pe Mihaela in timpul facultatii de psihologie. Ce ne-a legat, probabil, a fost ‘ciudatenia’ legaturii matematicii cu psihologia: Mihaela a terminat automatica, eu matematica, iar pasiunea noastra e… psihologia! Iar cand te leaga o pasiune, chiar se vede!

De aceea am ales sa lucram impreuna! De aceea am inceput Centrul de Dezvoltare Personala cu ea! Pentru asta si pentru toate calitatile ei: profesionist desavarsit, prieten adevarat, OM integru, femeie care stie sa daruiasca!

O recomand cu caldura, oricand! Pentru ca daca se apuca de ceva, il duce la bun sfarsit!

Dana
În timp ce mă luptam să nu mă transform într-un om resemnat, s-a întamplat să mă apropii mai mult de Mihaela. O cunoșteam de ceva vreme și îi admiram de la distanță atitudinea, energia și mai ales felul în care se implica în probleme la care găsea rezolvare întotdeauna. Mă întrebam cum reușește, de fiecare dată, să vadă esența oricât de întortocheată ar părea situația inițial, cum reușește să stabilească un scop, priorități, etape și să ajungă la rezultate greu de anticipat la început? Cum reușește să își păstreze atât de bine determinarea încât să își împlinească visele sau să exceleze, să fie mereu cea mai bună, în domeniul pe care-l abordează?

Apropierea de Mihaela a fost un noroc pentru mine, o consider un dar. Era clar că dacă îi voi vorbi despre problemele mele unui om ca ea, cu siguranță va vedea o soluție, cu siguranță va descurca ghemul greu de descâlcit al vieții mele. Dacă o problemă are o rezolvare, ea mă va ajuta să o găsesc. Cu alte cuvinte, simțeam că am intrat pe mâini bune.

Și așa s-a întâmplat. Am discutat mult, m-a ajutat să analizez aspecte demult uitate sau cărora nu le mai dădeam importanță, m-a facut să privesc cu profunzime și curaj în direcția în care superficialitatea sau teama nu imi dădeau voie să descopăr și să vindec răni, am abordat șabloanele de mentalitate distructive care mă țineau pe loc și nu mă lăsau să văd ce și cât pot, mi-am descoperit cu surprindere propriul potențial de resurse interioare și chiar am reînviat talente îngropate. M-am simțit luată de mână și purtata, cu tact, pe cărări noi unde m-am regăsit, m-am redescoperit și m-am împăcat cu mine. Dar, cu adevărat minunat, a fost că am reușit să accesez domenii noi din interior singură, muncind și lucrând pentru fiecare concluzie. Mihaela nu mi-a dat soluții, nu mi-a dat raspunsuri standard, ci doar mi-a fost alaturi și m-a condus către acele zone în care, prin efort propriu, puteam să le găsesc. Fapt care, în final, a contribuit la creșterea încrederii în mine, un câștig extrem de important pentru echilibrul meu și pentru acțiunile viitoare în care îmi doream să mă implic.

Azi sunt departe de a fi un om resemnat, am o groază de proiecte considerate imposibile odată; unele s-au realizat, altele sunt în curs, însă pentru asta am dărâmat vechea construcție interioară și am ridicat, cărămidă cu cărămidă, o alta, încurajată, susținută, ghidată de ea. Am vrut sa renunț de nenumarate ori și să mă întorc, din inerție, la vechiul șablon, însă privind-o și văzând cum duce la capăt totul, conștiincios, perseverent, atent, a existat pentru mine modelul, motorul și inspirația de care aveam nevoie ca să continui.

Rose Marie
Draga Mihaela, iti multumesc frumos pentru ajutorul acordat intr-un moment foarte important pentru mine si pentru fiul meu.
Inca de la prima sedinta de consiliere, m-am simtit relaxata si increzatoare, iar sfaturile tale au fost foarte bune si au avut rezultate pe masura.
Cu drag, Bianca Cuvin.
Bianca